Gå videre til hovedindholdet

Afslag på visum til kæreste fra Thailand

En del thailændere oplever at få afslag på deres ansøgning om visum til Danmark fra Thailand. Det gælder også ved besøgsvisum, hvor ansøgeren er kæreste med en dansker, voksent barn af en herboende thailænder eller forælder til en herboende. I værste fald får ægtefæller også afslag på deres visumansøgning.


Afslag på besøgsvisum til thailandske kærester

REKLAME - Fokus i denne her artikel er sager, hvor der er givet afslag på en ansøgning om visum til Danmark fra Thailand, og hvor der er tale om en thailandsk kvinde, som skal besøge sin mandlige kæreste i Danmark.

Der kan være mange årsager til afslaget, og i mange tilfælde er afslaget rimeligt, selvom det føles uretfærdigt for den herboende danske mand.

Der kan for eksempel være tale om en thailandsk kvinde, som har karantæne, eller som har haft karantæne. I sådanne tilfælde kan det være vanskeligt at hjælpe, og det kan være nødvendigt at få hjælp af en dansk advokat i Danmark til at finde en vej til Danmark.

Manglende kendskab til den danske kæreste

De fleste afslag gives, fordi sagsbehandleren på den danske ambassade i Thailand og i Udlændingestyrelsen i Næstved ikke mener, at der er tale om kærester, eller at kæresteparret ikke kender hinanden godt nok. Her mener de typisk, at den thailandske part ikke kender den herboende danske part godt nok.

Ofte misforstår den danske part reglerne, betingelserne og logikken bag en vurdering af et kæresteforhold. Det er ikke nok, at den danske part i den grad mener, at han har mødt sit livs kærlighed. Det er den thailandske part, som skal vurderes, og det sker typisk ved, at hun også får en række spørgsmål om den danske part.

Det gives typisk afslag uden at blinke, hvis parterne ikke har mødt hinanden, og det betyder fysisk. Man kan ikke møde hinanden online. Det kan også være, at kæresteforholdet simpelthen er for nyt. Eller at parret ikke kan fremvise billeder, hvor der er sammen. Forkerte, upræcise eller urigtige oplysninger fører naturligvis også til afslag.

Der skal være orden i tingene ved ny ansøgning

Det er en individuel vurdering, om parret har været kærester i nok tid, og om de kender hinanden godt nok, altså om den thailandske kærester kender den herboende kæreste godt nok. Der er ikke tale om "24 Spørgsmål til Professoren", hvor kvinden skal svare korrekt et bestemt antal gange.

Sagsbehandleren, som ringer til den thailandske kvinde, og som normalt selv er thai, skal blot have en fornemmelse af, at parret faktisk kender hinanden og kender til hinandens hverdag. Desuden skal visumansøgeren naturligvis kende både sin egen og sin kærestes rejselogistik.

Inden man søger visum efter et afslag, skal man naturligvis bringe det i orden, som førte til afslaget. Det er ikke altid muligt, men det er det i mange tilfælde. Derfor kan det være en fordel at søge hjælp, hvis du har fået afslag på visum til Danmark fra Thailand (REKLAME-LINK).

Øverst: Genrefoto: (Foto: Krisada Tepkulmanont / iStock).

Populære opslag fra denne blog

Regeringen svigter mennesker med handicap

Græsrodsbevægelse #enmillionstemmer sender råb om hjælp til internationale myndigheder. I årevis har kommunerne truffet afgørelser på handicapområdet i strid med lov eller grundlæggende retsprincipper, uden nogen siddende regering har grebet ind.

Dårlige chefer skal fratages retten til at lede

Dårlige chefer, der gør arbejdslivet surt for sine medarbejdere, skal ikke omplaceres, men fratages retten til at lede mennesker. Regeringen viser gode intentioner, men giver nul redskaber til pressede offentligt ansatte, hvis arbejdsliv er lagt i hænderne på en elendig chef. Søren Fibiger Olesen. (Pressefoto: Krifa).

Kapitel 16 afgrænser sit fokusområde

Vi afgrænser vores fokusområde, så det alene dækker børn- og ungeafdelinger i kommuner, hvor børn og deres forældre bliver klemt eller udsat for overgreb af en sagsbehandler (socialrådgiver) eller af sagsbehandlerens samarbejdspartner. Presse-/genrefoto. (Foto: Chameleons Eye / iStock).