Gå videre til hovedindholdet

Regeringen svigter mennesker med handicap

Græsrodsbevægelse #enmillionstemmer sender råb om hjælp til internationale myndigheder. I årevis har kommunerne truffet afgørelser på handicapområdet i strid med lov eller grundlæggende retsprincipper, uden nogen siddende regering har grebet ind.


Den 30. august 2021 har græsrodsbevægelsen #enmillionstemmer sendt et råb om hjælp til FN, Europarådet og Amnesty International. Det skriver #enmillionstemmer i en pressemeddelelse.

Kæmper for retssikkerhed for mennesker med handicap

»Vi har sendt et råb om hjælp til internationale myndigheder grundet den danske regerings vedblivende diskrimination af mennesker med handicap og overtrædelser af menneskerettigheder, som mennesker med handicap og deres familier udsættes for i Danmark,« udtaler Monica Lylloff, der er en af talspersonerne fra bevægelsen.

Bevægelsen kæmper for retssikkerhed for mennesker med handicap og psykisk sårbarhed, og appellen til omverdenen bakkes op af advokat Mads Pramming, advokat Bjørn Elmquist, Stage Advokatfirma, advokat Thomas Taguchi, Advokaterne Bonnez & Ziebe, Jurist Sanne Møller, professor Birgit Kirkebæk, professor John Klausen, professor Kirsten Ketscher, FOA og Danske Handicaporganisationer, som alle fremgår i henvendelserne.

I årevis har kommunerne truffet afgørelser på handicapområdet i strid med lov eller grundlæggende retsprincipper, uden en siddende regering har grebet ind. Alene i 2020 var der fejl i 52 procen af afgørelserne på børnehandicapområdet. Hver fejl kan betyde svigt af et menneskes liv.

På trods af de alvorlige problemer på handicapområdet og de deraf store konsekvenser for Danmark som samfund, herunder samfundsøkonomisk, er området fortsat uansvarligt nedprioriteret både politisk og økonomisk og uden udsigt til reelle forbedringer.

Et eksempel på dette var, da et flertal i Folketinget stemte imod inkorporering af FN’s Handicapkonvention i dansk lovgivning den 3. juni 2021.

Situationen er så alvorlig, at #enmillionstemmer har set sig nødsaget til at bede om hjælp fra internationale myndigheder, når de danske myndigheder fortsat ignorerer problemernes omfang uagtet adskillige henvendelser over mange år.

Øverst: Skærmbillede fra www.enmillionstemmer.dk. (Foto: #enmillionstemmer).

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Dårlige chefer skal fratages retten til at lede

Dårlige chefer, der gør arbejdslivet surt for sine medarbejdere, skal ikke omplaceres, men fratages retten til at lede mennesker. Regeringen viser gode intentioner, men giver nul redskaber til pressede offentligt ansatte, hvis arbejdsliv er lagt i hænderne på en elendig chef. Søren Fibiger Olesen. (Pressefoto: Krifa).

Kapitel 16 afgrænser sit fokusområde

Vi afgrænser vores fokusområde, så det alene dækker børn- og ungeafdelinger i kommuner, hvor børn og deres forældre bliver klemt eller udsat for overgreb af en sagsbehandler (socialrådgiver) eller af sagsbehandlerens samarbejdspartner. Presse-/genrefoto. (Foto: Chameleons Eye / iStock).